ГЕРБ представи евролистата си в Крумовград, Момчилград и Черноочене

Политика

Листата на ГЕРБ за европейския парламент беше представена в Крумовград, Момчилград и Черноочене. За предизборните срещи в региона беше заместник председателят на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов.
„Тези избори са изключително важни от гледна точка на стабилността в държавата. От ГЕРБ започнаха полезни за хората политики, като програмата за санирането, например, с ресурс, осигурен от правителството и без да се увеличава дефицита. Защо е важно да сме част от обединена Европа? Защото само по линия на европейската солидарност сме получили, по ОП „Региони в растеж“ само за две години са усвоени 700 млн. лева за подобряване на образователната инфраструктура на 500 училища и детски градини. И това е само един от многото добри примери. Всеки един от нас трябва да знае, че гласът му е важен за Европа. След 4 месеца ни предстоят местни избори. Важно е да изберем добри кметове и силни общински съветници, които да ги подкрепят“, заяви Цветанов в Крумовград. Той допълни, че партия ГЕРБ е показала друг подход в Кърджалийско.

„Силата ни е, че не делим хората, а ценим личните им качества. В област Кърджали нямаме общински кмет, но организацията е желязна. Нека да убедим повече хора, че на 26 май ни е нужна убедителна победа. С номер 12, за дванадесета победа на ГЕРБ!“, заяви заместник председателят на партията. Той допълни, че хората трябва да се убедят да подкрепят  листата на ГЕРБ, защото е тя най-добрата. Това, което сме направили е видимо. И с националните политики, и с инструментите на европейската солидарност. За съжаление нащите опоненти не оценяват това, което е свършено през последните години. При БСП еврофондовете бяха спрени, а сега искат смяна на модела, а сега искат смяна на модела. В населени места като Момчилград може да се види какво сме направили за хората. „, заяви в Момчилград Цветан Цветанов.
„Тези избори са тест за стабилността на управлението. За продължаване на реформите в образованието и здравеопазването, за сигурността и регионалната политика, за модернизиране на инфраструктурата, на земеделието, на икономиката като цяло. Не е вярно, че тези избори нямат съществено значение за малките населени места като община Черноочене. През новия програмен период България ще получи много повече средства от ЕС по линия на кохезионната политика. Има ли стабилност в управлението, ще има инвестиции, ще има работни места, ще има икономически растеж и няма да има миграция”, с тези думи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към структурите на партията в община Черноочене.
„Опитът, който натрупахме през годините, не бива да ни успокоява. Трябва да ни стимулира да сме все така конструктивни и диалогични, без да злепоставяме опонента. БСП отврати гражданите с черен пиар. На 26 май трябва да убедим повече хора да отидат до урните и да упражнят правото си на глас. Ние имаме кандидат в листата и това е Асим Адемов. Пътят, по който вървим, е европейски път и не бива да се отклоняваме от него. Правителството на Орешарски ни върна години назад. Не бива да допускаме повече такъв провал. БСП заблуждаваше хората, че при санирането държавата ще им отнеме жилищата. На опозицията е присъщо да лъже и да плаши хората, но същевременно да се възползва от всички добри политики, които правим. Това омаскаряване отблъсква избирателите. Длъжни сме да оборваме фалшивите новини”, посочи председателят на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ за област Кърджали Цвета Караянчева.
„Ние сме зависими от Вас, местните хора. За мен Родопите са втори роден край. Обходил съм и най-отдалечените населени места. Две години бях в ЕП и научих много неща. Но главното, което разбрах е, че България нито е малка страна, нито е безгласна буква в Европейския съюз. Гласът ни се чува. Защото имаме изключително авторитетно правителство и уважаван премиер, невероятно успешен еврокомисар. Ние от групата на ГЕРБ също имаме принос за това, заедно с колегите от ЕНП. И в борбата срещу двойните стандарти при храните, за отпадането на роуминга и таксите за преводите и т.н. От 6 страни в началото ЕС се е разширил до 28. И ние сме сред тях. Трябва да сме горди. Ние не обещаваме, защото успехите ни са видими. Ще работим в защита на националния интерес, за възходящото развитие на страната, силна икономика, повече работни места и високи доходи”, каза пред избиратели кандидатът за евродепутат Асим Адемов.
„Благодаря Ви за подкрепата за Цвета, защото нейният пост, най-високата позиция – председател на Народното събрание, е оценка за Вас и вашата всеотдайност през годините. Важно е да имаме такива представители и в европарламента, които не забравят откъде са тръгнали, и Асим Адемов е пример за това. Не къса връзката с обикновените хора, познава проблемите им и работи за тяхното решаване. Вотът, който предстои на 26 май, е генерална репетиция за местните избори наесен”, добави Цветан Цветанов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!