ДПС – Кърджали откри официално предизборната кампания и определи 8 май за „братски“ с Европа

Водещи, Политика

Общинската структура на ДПС в Кърджали откри официално предизборната кампания за членове на Европейския парламент. Пред повече от 300 души, в препълнена зала в центъра на областния град, активът на Движението начерта пътят към изборите на 26 май. Водещите цели са достигане до всеки един избирател и провеждане на толерантна предизборна кампания.
Гости на събитието бяха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, евродепутатът Неджми Али, народните представители Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, областните председатели на ДПС и Младежко ДПС Изет Шабан и Байрам Байрам, председателите на Общинския съвет на ДПС и Младежко ДПС, Лятиф Расим и Ахмед
Моллахасан, председателят на Женското дружество на ДПС Сабиха Местан, председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа,членът на ЦС на ДПС Елван Гюркаш, кметове на
населени места, общински съветници от ДПС, младежи,членове и симпатизанти на ДПС.
Зам.-председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали инж. Хасан Азис предизвести добра вест, че на 8 май, в навечерието на Деня на Европа, предстои подписване на договор за побратимяване между Кърджали и белгийската община Сен Жос тен Ноод, Брюксел. „На тази дата ще дадем нашият знак за отношението ни към Европа и ще покажем българският модел за толерантност и заедност, независимо от различията“, посочи той.
По думите му евроизборите са от изключително важно значение за структурите на ДПС и резултатите от тях ще начертаят хоризонта за развитие на България, с нейните млади хора и деца.
От своя страна досегашният евродепутат Неджми Али благодари на кърджалийската структура за доверието през изминалите години и направи своеобразен отчет за свършеното досега. Той пожела успех на кандидатите на ДПС за членове на Европейския парламент и призова за единство и заедност, защото в следващия Европарламент е твърде вероятно да попаднат крайни националисти.
„Общинската структура е моторът на област Кърджали, и на всички структури на ДПС в страната. Нека си поставим за цел да достигнем до всеки един избирател, с техните проблеми и очаквания“, заяви областният председател на ДПС Изет Шабан.
Според народният представител Ерол Мехмед национализмът в страната набира все повече скорост и има опасност да нарасне в екстремизъм. „За да предотвратим подобен акт още след тези избори трябва да пренесем символите на толерантността в Кърджали и в Народното събрание.
Народният представител Адлен Шефкед изрази задоволство от наличието на толкова много млади хора в листата на ДПС и определи изборите като „тест за евентуални нови избори“.
Областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам, както и председателят на общинската структура на младежите в Кърджали Ахмед Моллахасан определиха кандидатската листа като ярко послание на централното ръководство за доверие към младите хора в Движението. „Ще се стремим да оправдаем това доверие, като дадем максимума от нашите сили и възможности“, заключиха младежките лидери.

ИЗБОРИ 2019 – КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!