Седмокласници от Крумовград участваха във викторина за Левски

Общество

В СУ„Васил Левски” в гр. Крумовград се проведе викторина, посветена на живота и делото на Апостола. Тя е  част от проявите, посветени на предстоящия патронен празник и обявените в училището „Дни на Левски“. Участници в състезателния форум бяха ученици от седми клас, организирани в три отбора, които се състезаваха в три кръга. В създалата се емоционална атмосфера ученици и гости  почувстваха значимостта на делото на Васил Левски.  Впечатлени от всичко, което са научили от своите учители и родители, гордите потомци на Апостола – седмокласниците от училището, споделяха интересни факти, свързани с личността и святото дело на този велик българин. Публиката подкрепяше своите отбори.

Състезанието беше оспорвано. Всички участници бяха добре подготвени и се представиха достойно. Те показаха, че осъзнават принадлежността си към българския род, разбират, че саможертвата на Дякона, личните му качества – честност, смелост, непресъхващата му жажда за свобода, могат да бъдат светъл пример за всички нас и да ни накарат да се чувстваме горди като българи!

Жури в състав – Владимир Демирев-– старши учител ,  Радостина Анева- учител, и Виктория Краева – ученичка от ХІІ клас, оценяваше справедливо отговорите на учениците.

В паузата, докато журито  изчисляваше резултата, състезатели и публика изгледаха презентация, посветена на живота и революционното дело на Васил Левски, изготвена от Десислава Кайрякова- ученичка от VІІ“б“ клас,  заела І място в Общинския конкурс за компютърна презентация.

Победители в надпреварата станаха учениците от отбора на VІІ“б“ клас. Директорът на училището господин Цветан Терзиев връчи грамоти и предметни награди на участниците.

Викторината беше  не само показ на знания, а и впечатляващ урок по родолюбие.