Възрастна кърджалийка лиши дъщеря си от апартамент

Водещи, Общество

Жилището било прехвърлено срещу гледане и издръжка, но дарената зарязала майка си и забегнала в САЩ

Възрастна кърджалийка лиши дъщеря си от апартамент, който години преди това й дарила срещу гледане и издръжка. Отказа от сключения договор беше признат от окръжния съд в Кърджали. Възрастната жена доказа пред магистратите, че е оставена от дъщеря си на произвола на съдбата. Малко след като била дарена по-младата жена заминала в САЩ. Преди това тя накарала майка си да й прехвърли всичките си спестявания с обещанието, че ще тегли периодично суми от сметката, за да плаща на жена, която да се грижи за нея и да почиства жилището. Веднага след като сложила ръка на крупната сума, дъщерята изоставила майка си. С парите си купила лека кола и обзавеждане. Освен спестяванията по-младата жена откраднала и дебитната карта на старицата, в която й превеждали пенсията.

„На теб пари не ти трябват“, отсякла дъщерята и в продължение на 5 месеца теглела пенсията. Обещала да изпраща по 190 лева месечно на жена, която живее в съседния блок. Тя идвала 5 месеца, но след като не получила нито стотинка, се отказала да се грижи за възрастната жена.

През януари миналата година дъщерята отвела майката в друг град и я затворила в апартамент. Правила безвкусни супи и старицата отслабнала много. Майката имала усещането, че целта била да бъде уморена от глад. Няколко пъти дъщерята упражнила физическо насилие върху възрастната жена, по нейни думи.

„Колко млади хора си отидоха, ти докога ще живееш?“, били думите на дъщерята след като набила старицата. Тя твърди, че пет месеца не била извеждана от апартамента.  През юни миналата година възрастната жена била върната в Кърджали и твърди, че оттогава нито е виждала, нито е чувала дъщеря си.

По време на заседанието на съда по-младата жена не се появила, въпреки че била уведомена за делото. Според съда в момента тя пребивавала в САЩ. Това станало причина да бъде назначен неин особен представител. Пред съда той отхвърлил искането на майката като неоснователно и се позовал на давностен срок. Магистратите, обаче не уважили искането на защитника. По време на делото показания в полза на възрастната жена дали неин племеник, както и съседка, които потвърдили твърденията й. Окръжнията съд отмени договора за прехвърляне на недвижим имот срещу задължение за издръжка и гледане. Освен, че губи апартамента дъщерята ще трябва да заплати на съда деловодни разноски в размер на 1 164,96 лева. Решението на окръжните магистрати не е окончателно. То може да се обжалва с въззивна жалба пред Пловдивския апелативен съд.

Арда нюз