И в село Житница учредиха женско дружество на ДПС

Политика

Около 40 дами от чернооченското  село Житница учредиха местна структура към Женско дружество на Движение за права и свободи – Черноочене.

На срещата, която премина при голям интерес и открит диалог, присъстваха лидерът на Общинския съвет на ДПС в Черноочене Бедрие Газиюмер, председателят на Жени-ДПС в Черноочене Себахат Мехмед, председателят на Младежко ДПС-Черноочене Ферхад Ферхад, кметът на село Житница Шенгюл Алиева и представители на общинското ръководство на партията.

Председателят на общинския съвет на ДПС в Черноочене Бедрие Газиюмер поздрави жените за инициативата. Тя изрази надеждата, че местната партийна структура ще даде по-голяма възможност на представителките на нежния пол за изразяване на позиции в решаването на проблемите.

Бедрие Газиюмер отбеляза, че новосъздадената организация, заедно с местните структури на  Женското дружество в селата Драганово, Комунига и Лясково са едни от първите по селата.

От своя страна новоизбраният председател  на Женското дружество на ДПС в село Житница Исмигюл Мюмюн заяви, че с общи усиля ще увеличат ангажираността на дамите в социално-икономическия и политически живот в района.

Структурата в село Житница си постави за цел да насърчи активното участие на жените в културно-просветни прояви, както и в политиката

 

Исмет ИСМАИЛ