Играчки за благотворителност изпратиха славейковци в Хасково

Общество

Учениците от 3“в“ клас на кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“ събраха свои запазени играчки и участваха в благотворителна инициатива в град Хасково.

За поредна година Общностният център в Хасково организира инициативата „Подари играчка“. Събраните играчки в специалните кошове, поставени в различни иституции в Хасково, се разпределят на деца в неравностойно положение. Изискването е играчките да бъдат чисти и здрави, ако не са нови.

Третокласниците на „Славейков“ с класен ръководител Семра Ахмед и втори учител Анелия Акалиева се впускат в инициативата с ентусиазъм. Родителите също се включват и няма нито едно дете, което да не допринесе възможно най-много. Така малчуганите събират три големи чувала, пълни с играчки, повечето от които плюшени. Не се притесняват, че остават с по-малко играчки вкъщи, защото знаят, че помагат на дечица, които нямат достатъчно.

Приятели на Анелия Акалиева, които всъщност споделят за инициативата, която 3“в“ клас поема, получават чувалите с играчки и ги занасят в пункта за събиране в сградата на Община Хасково.

Децата знаят, че трябва да бъдат добри не само по Коледа, а през цялата година и да помагат на връстниците си в нужда.