Ученици дариха книжки на децата в кърджалийската болница

Общество

С невероятна изненада за децата беше изпълнен денят в Детско отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Ученици от ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали за пореден път подариха детски книжки на децата, лекуващи се в отделението. Христо Момчев прочете откъс от книжка на малките пациенти. Този жест на внимание повиши настроението на болните деца.
Приказки, книжки-игри и други различни детски книжки бяха дарени и на занималнята към отделението , за да могат всички деца, които постъпват за лечение да имат достъп до тях.

Идеята на Кристина Хаджиева, Христо Момчев, Камелия Касабова и Божидар Кавракиров  е да превърнат времето, което децата прекарват, боледувайки в болницата, малко по-приятно и същевременно полезно.

Проф. д-р Черкезов, дм, изпълнителен директор на лечебното заведение  изказа сърдечниблагодарности към цялата група на ПРОЕКТ ‘’ДАРИ КНИЖКА‘’ , на Ученическия съвет на ЕГ” Хр.Ботев” за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричастност към най –малките граждани в неравностойно положение . Като подчерта ,че навремето още Цицерон е казал  – Дом, в който няма книги, прилича на тяло, лишено от душа и векове по- късно един мислител е казал 1 час прекаран с книжка е час откраднат от  Рая.