Младежи от ДПС отбелязаха студентския празник

Политика

„За пореден път младежката структура на ДПС в Кърджалийска област показва и доказва, че е най-активната и сплотена в страната. Сред вас има млади кметове, млади общински съветници. Образованието и личностното развитие на младите хора е един от основните приоритети на Движението за права и свободи. Пожелавам Ви да инвестирате в това начинание“.  Това заяви областният председател на ДПС Изет Шабан по време на среща с младежи от Кърджалийска област. Той подчерта пред тях, че през идващата 2019 година предстоят много важни два „изпита“, а защо не и три. „Вие, младите хора, сте бъдещето на ДПС. Ще разчитаме много на вашето дейно участие в тези избори, за да постигнем целите си“, заяви Изет Шабан.

В четвъртък над 400 студенти и младежи от кърджалийска област се включиха на традиционния купон по повод студентският празник на 8 декември. Събитието се проведе в хотелски комплекс „Меаца“, а организатор бе Младежката организация на ДПС в Кърджали с председател Ахмед Моллахасан.

Официални гости на празничния купон бяха още народният представител от ДПС Адлен Шевкет, общинският председател на ДПС в Кърджали и зам.- кмет на общината Мюмюн Али, членът на ЦОС на МДПС и председател на общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, областният лидер на МДПС Байрам Байрам. Тук бяха още общински съветници от листата на ДПС, млади кметове, председатели на местните съвети на ДПС.

Празничното мероприятие бе открито от председателя на Младежката организация на ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан. Той поздрави всички присъстващи със студентския празник и им пожела  успешно завършване на академичната година. „Огромно щастие е да види човек на едно място, толкова много млади хора. Това показва и доказва, че няма друга младежка организация в България, която да обединява младежите в единство, заедност и толерантност“, заяви Моллахасан.

Депутатът Адлен Шевкет поздрави младите хора от името на парламентарната група на ДПС и лично от името на председателя на Движението Мустафа Карадайъ. „За да се съберат толкова много млади хора на едно място, трябва да са обединени в една идея, а идеята е Движението за права и свободи“ заяви в своето приветствие Адлен Шевкет. Тя пожела на младите хора да бъдат активни, много напористи и да посрещнат новата 2019 година с много усмивки, радост и любов.

Общинският председател на ДПС в Кърджали и зам.- кмет на общината Мюмюн Али отбеляза; „Всеки един от нас трябва всеки ден да се чувства като студент, тъй като ежедневието е урок за бъдещето. Предстои ни година пълна с предизвикателства и важни дела. Нека все така да бъдем единни, заедни и силни, за да бъдем значими в обществено-политическия живот в страната“, заяви Мюмюн Али.

Членът на ЦОС на МДПС и председател на общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали предаде на присъстващите младежи топлите и сърдечни поздрави на централното ръководство на Младежката организация на ДПС. „Човек не може да не се вълнува пред толкова млади лица. Вие ме карате да бъда още по-голям оптимист за единния ни успех“, категоричен бе Мехмедали.

Областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам подчерта, че Движението за права и свободи винаги е сред младежите. „Ние не се събираме само на студентския празник, бяхме заедно и на 8 март и по други поводи, и това показва, че днешният ден е един завършек на годината, доказателство за нашето единство и сила“, посочи Байрам Байрам.

Празничният купон на младите депесари продължи до късните часове с много музика, празнична томбола и споделени спомени.

Гюнер ШЮКРИ