Никола Чанев: Кърджали губи 4.2 милиона, ако спортната зала не бъде построена на терен край ОЦК

Водещи, Общество

Кърджали ще загуби 4.2 милиона лева, ако не се вземе решение спортната зала да бъде построена на терена край ОЦК. Това заяви пред медиите областният управител Никола Чанев.
„Преди да вземем решение за терена, ние в областна администрация си написахме домашното. Проучихме обстойно замърсеността на въздуха и почвата и установихме, че няма никаква екологична пречка спортната зала да бъде на това място“, каза Чанев. Той показа доклад от 2016 година, изготвен от експерти на община Кърджали, който сочи, че само 5% замърсяването на въздуха е от промишлени предприятия. Голямото замърсяване е от битови отпадъци и от колите. Чанев е убеден, че в градската среда въздухът е бил в пъти по-мръсен, отколкото край ОЦК, ако това е причина за спора за терен на залата. Областният управител заяви, че последните седмици този казус е бил “инспириран от местната власт“.
Главният архитект на община Кърджали арх. Запрянов също е бил убеден, че теренът до ОЦК е най-подходящ, заради градоустройствения план, по думите на Чанев.
„Местоположението е разумно, моля местната власт да не спекулира с това. И няма причина обществото да се притеснява, дори да бъдат възобновени част от мощностите на бившето ОЦК, то той ще заработи с модерна технология и ограничено производство“, каза още Чанев.
Областният управител е бил изненадан от факта, че не бил поканен на срещата на спортните клубове при кмета по казуса- къде да се построи спортна зала.
„Разбирам спортните клубове и тяхната позиция, тъй като те ползват общинска обственост, а и финансиране от община Кърджали. Те са в някаква зависимост и може би това е продиктувало и тяхната позиция“, заяви Чанев по повод Декларацията на спортните клубове против строеж на зала на терен край ОЦК.
Чанев, който каза, че не е почитател на цитати, които според него били слабост на кмета инж. Хасан Азис все пак заяви : Един английски икономист е казал : „Англия е островна държава“, а аз казвам – „ОЦК не работи от 2011 година“.
Арда нюз

One thought on “Никола Чанев: Кърджали губи 4.2 милиона, ако спортната зала не бъде построена на терен край ОЦК

Comments are closed.