Позиция на ОбС на ДПС-Кърджали: Предпразничното разделение е патент на ГЕРБ

Политика

За ГЕРБ става традиция да разделя и противопоставя кърджалийци в навечерието на Деня на Кърджали. Този път колегите надминаха себе си, огласявайки позиция, изпълнена с омраза, обиди и груби квалификации. Явно са си изпуснали нервите след провала на замисъла им да използват за лични и партийни цели имената и биографиите на доказани кърджалийци.
В писанието си колегите от ГЕРБ наричат членовете и симпатизантите на ДПС „цървули“, местната власт, избрана пряко от народа – „самозабравили се местни велможи“. Град Кърджали е наречен – „град от хашлаци“. По-обидна квалификация към кърджалийци до този момент никой не е отправял. Явно по примера на вожда на ГЕРБ, който нарече българите „лош материал“ , местните гербери слагат под общ знаменател всички кърджалийци – „град от хашлаци“. Само не става ясно това оценка за кърджалийци ли е или е самооценка – нали и вие живеете в този град!? ГЕРБ ще трябва да намери отговор на този въпрос и да каже – хашлаци ли са всички кърджалийци?
Позицията на ГЕРБ е пълна с лъжи по адрес на кмета на общината инж. Хасан Азис и съветниците от ДПС. Явно в ГЕРБ четат Библията както дявола Евангелието. А една от истините във вечната книга – Библията, гласи “Който сее вятър – жъне бури“ Осия 8:7.
Нито кметът, нито един съветник от ДПС не си е позволил нито да дава оценка, нито да злоупотребява с името на номинираните за почетен гражданин от областния управител Никола Чанев. Това прави именно г-н Чанев, който за втора поредна година предлага почетни граждани като част от предизборната си кампания за кмет на общината и използвайки имената и биографиите на известни кърджалийци за лични и партийни цели.
Съпартийците му от ГЕРБ оспорват правото на Общинския съвет, който е орган на местното самоуправление и се избира пряко от гражданите да взима решения по казуси, касаещи Кърджали.Недоумение буди стилът и тонът в позицията на ГЕРБ. Изпълнена с груби квалификации и оценки за работата на общината и ОбС, поставяща на риск и изпитание институциите и обществото.Оценка на общинското управление може да дава само Избирателят, който четири пъти подкрепи на местни избори кмета инж. Хасан Азис /като на последните местни избори тази подкрепа достигна 60 на сто от гласовете /, а ДПС за пореден път спечели мнозинство в ОбС.
С много усилия години наред работихме, за да наложим името на град Кърджали като столица на толерантността. Колеги от ГЕРБ, недейте с лека ръка разрушава този имидж на общия ни дом, само затова, че се е провалило едно ваше предизборно партийно мероприятие!.Не злоупотребявайте, използвайки името и авторитета на кърджалийци, за чиито дела и постижения вие нямате никакъв принос! Празникът ще мине, но ние ще продължим да работим и живеем заедно в нашия европейски град, а не в „града от хашлаци“, в който се опитвате да ни превърнете.