Новакът ФК „Приятели Юнайтед“ от Джебел оглави „Лига Кърджали“

Спорт

Отборът на „Приятели Юнайтед“ започна ударно първото си участие в турнирите на БАМФ Кърджали. Момчетата от Джебел изиграха страхотен двубой и в откриващият двубой на кампанията се наложиха със 7:1 над отбора на „Ю ЕС Инженеринг“. Червените също имаха своите шансове в двубоя, но за тяхно съжаление стигнаха само до почетно попадение, дело на Юсуф Хабиб. За „Ю ЕС Инженеринг“ много силен двубой изиграха Мехмед Мехмед и Юсеин Тасим, но това не беше достатъчно за кърджалийци. За момчетата от Джебел точни на два пъти беше капитанът Михаил Младенов, а по едно попадение добавиха Асен Кисьов, Мирослав Аврамов, Радко Христов, Ивайло Чаушев и Светослав Топчиев.
Във втората среща от деня отборът на „Граничар“ Кирково нанесе тежко поражение на най-успешният отбор до момента в турнирите на БАМФ Кърджали – ФК „Арда 1924“. Момчетата от Кирково показаха по-голяма воля за победа и на полувремето вече водиха с 3:0 срещу беззъбия си съперник. Головете бяха дело на Александър Димитров и Здравко Чолаков, разписал се на два пъти. През втората част кърджалийци се посъвзеха, опитаха да се върнат в мача, като на няколко пъти  стражът и капитан на „Граничар“ – Владислав Димитров се намеси подобаващо. Все пак тъмносините успяха да намалят резултата с попадение на Васил Чолаков. На вратата на „Арда 1924“ стражът Колин Кязим също имаше своите моменти в някои опасни контраатаки. В крайна сметка Светослав Касабов подпечата заслужената победа за своите реализирайки за крайното 4:1.
Третата и последна среща за деня можем да окачествим също, като много приятна за окото. Както в предходните две срещи така и тук работа за двамата вратари и съименници Ерай Салиф и Ерай Дурмуш не липсваше. Освен вратарите много дейни в студената късна вечер бяха Джемил Салибрям – Кампо, Мустафа Исмет и Али Мехмед от ФК „Джебел“, както и сърцатият капитан на ФК Докторите – Ахмед Юсеин и неговите съотборници Гюнай Али и Рейхан Джан. В крайна сметка една идея по-добрият отбор в тази среща ФК Джебел победи с 3:1 много силно представилият се отбор на ФК Докторите. Попаденията за джебелчани бяха дело на Орхан Аптула, Мустафа Исмет и Джемил Салибрям. Голът за „Докторите“ отбеляза Рамадан Исмаил, секунди след като се появи като резерва.