Брифинг на колела с инж. Хасан Азис

Водещи, Общество

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис организира пътуващ брифинг с представителите на медиите в Кърджали. Тема на събитието беше – Оглед на училищата, в които тече основен ремонт и на сградите, където временно ще  се обучават част от учениците от въпросните училища.

Инж. Азис, който вчера е провел редица срещи с учители, родители и училищни ръководства и чрез медиите се обръща към кърджалийци в уверение на това, че новата  учебна година ще стартира успешно, въпреки  ремонтните дейности.  Той заяви, че общината е направила всичко възможно  за стиковане на действията на заинтересуваните институции, така че  още от първия учебен ден да започнат нормални учебни занятия и ремонтите да не пречат на учебния процес.

Първата спирка на пътуващия брифинг беше най-голямото училище  в областта- СУ „ П.Р.Славейков“. Ръководство, учители, помощен персонал бяха запретнали ръкави за осигуряване на нормален учебен процес в школото. „Ако трябва няма да спим, но на 17 септември всичко ще е нормално за започване на новата учебна година“, заяви директорът Милко Багдасаров.

Дворът на училището все още е строителна площадка, но в частта където ще се провеждат учебни занятия вече е свалено скелето, площадките се почистват и се обезопасяват местата, където ремонтът продължава. Строители и преподаватели полагат усилия в последните дни 38-те кабинета, в които от 17 септември започват учебни заниятия, да са напълно готови. Стаите вече са боядисани, поставена е нова ламинатна настилка, в момента се почистват и подреждат. Работи се усилено и в санитарните възли, а за първия учебен ден на всеки етаж ще бъде готов по един от тях. Помислено е и за безопасното влизане на учениците в училището, като от 18-ти септември това ще става не от централния вход, а от страната където е приключил ремонта.

Второто училище, на което направиха оглед кметът и представителите на медиите бе ОУ „П.К.Яворов“. Там всичко изглежда почти приключило. Директорката на учебното заведение обяви, че е безкрайно доволна от строителната фирма и от община Кърджали.

„ Строителната фирма работи стриктно, а общината ни помага много. Колективът на училището благодари на инж.Хасан Азис за съдействието. Надявам се на 17 септември да посрещнем нашите ученици в напълно обновени и почистени класни стаи. Сроковете малко ни понатиснаха, но с малко повече усилия почти успяхме“, каза тя.  

Ботевци също имат готовност да посрещнат учениците на 17 септември, само подготвителният курс временно ще учат в друго училище. Дворът на школото е с нова настилка, а боклукът от строителните дейности вече е изнесен. Фасадата на училището напълно е готова, облепена е с нови плочки, но се запазва автентичният вид.

В СУ „ Отец Паисий“ също тече усилена работа. Инж. Хасан Азис влезе в стаята на бъдещи първокласници, за да се види как вървят ремонтните дейности.

Кметът помогна с внасянето на чинове в най-голямото училище в града – СУ „П. Р. Славейков“

Арда нюз