Скандал: Съпруги на съветници купуват евтини общински жилища

Водещи, Общество

Групата на ПП ГЕРБ в ОбС възразява категорично срещу продажбата на общински жилища на съветници от мнозинството по административен ред и на цени, далеч по-ниски от пазарните. Това се казва с позиция, разпространена от партийната централа. Според събетниците от ГЕРБ продажбата на жилища е форма на облагодетелстване, което противоречи на очакванията на гражданите и следва да се тълкува като злоупотреба с власт и възползване от служебно положение.
„Настояваме за мораториум върху продажбата на общински жилищен фонд. Той трябва да служи за задоволяване потребностите на социално уязвими групи от хора и на крайно нуждаещи се семейства, а не да се използва за лични облаги“, се казва още в позицията на групата на ГЕРБ. На заседанието на местния парламент в четвъртък съветниците ще трябва да гласуват продажбата на 22 апартамента – общинска собственост на техни наематели.
„Сред тях са и съпругите на заместник – председателя на ОбС Юсеин Ахмед – Хатидже Ахмед и на съветника от ДПС Байрам Байрам – Мелек Байрам. Семейство Ахмед придобиват жилище със „скромна“ застроена площ от близо 150 кв.м. в района на пазара за 92 400 лева, а семейство Байрам – 93,6 км. за 58 850 лева“, се казва в разпространената позиция. Според съветниците от ГЕРБ подобни сделки са недопустими от гледна точка на обществения морал и сериозно ерозират доверието на гражданите в институциите, подчертават съветниците от ПП ГЕРБ.
„Управлението на общинската собственост трябва да става при ясни и прозрачни правила, отхвърляме опитите за разпореждане с публично имущество в разрез с обществения интерес“, заявяват от групата на ГЕРБ.

One thought on “Скандал: Съпруги на съветници купуват евтини общински жилища

  • Все по-банално взе да ми става. И единте и другите яко лапат, ама якоооо. А и тия „скромни“ и „честни“ младежи …. явно каузата всичко за лични облаги

Comments are closed.