Карадайъ: ДПС е единствената политическа сила в България, която се противопоставя на омразата и крайния национализъм

Водещи, Политика

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, депутати и кметове на движението, жители на Караманци и хиляди гости почетоха митинга-концерт, с който беше почетена съпротивата срещу Възродителния процес в село Караманци.

„Изключително съм горд да Ви посрещна тук, в Караманци, откъдето преди 34 години тръгна искрицата на съпротивата срещу тоталитарния режим.  ДПС доказа, че когато сме обединени сме силни, въпреки опитите да ни разединят. Нашето единство е най-доброто почитане на героизма на хората през 1984 и 1989 година“, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, който беше домакин на честванията.

На поляните край Караманци се стече цялото ръководство и актив на ДПС, депутати, кметове и регионални лидери от цялата страна.  Турнири по борба, футбол и шахмат и богата концертна програма забавляваха гостите.

„ДПС е единствената политическа сила в България, която открито се противопоставя на омразата, ксенофобията, етническата нетърпимост, крайният национализъм и недемократичните практики. Това, че сме единствените, които се противопоставяме сега изобщо не ни притеснява. Защото и преди 34 години бяхме първите, които открито се противопоставиха на комунистическия тоталитарен режим и отстоявахме брутално потъпканите си човешки права“, заяви лидерът Мустафа Карадйъ.

На 10-и май от село Караманци, община Минерални бани, област Хасково преди 34 години тръгва съпротивата срещу насилствената смяна на имената на българските мюсюлмани. Тогава след бунта на местните има 11 осъдени на затвор, десетки изпратени в трудови лагери, стотици бити, уволнени от рабата, унижавани и заплашвани.

„ДПС днес  има огромен международен авторитет в Европа. Това ни дава правото и задължението да отстояваме евроинтеграцията не просто на Западните Балкани, а и на цяла Югоизточна Европа. Преговорите между Европейския съюз и Република Турция трябва да продължат“, допълни Карадайъ.

Лидеерът на ДПС се обяви против анти европейската и анти натовската реторика на националистическите партии, които са част от управляващото мнозинство в България. Според него единството на българските мюсюлмани е важно не просто за ДПС и България, но е и важен стабилизиращ фактор в региона на Балканите.

One thought on “Карадайъ: ДПС е единствената политическа сила в България, която се противопоставя на омразата и крайния национализъм

  • daaaaaaa a koy se protivopostavya sreshtu korupciyata vav obshtina kardzali mustafa efendi

Comments are closed.