Детска градина „Чайка“ изпрати своите „абитуриенти“

Водещи, Общество

Голямо ДОВИЖДАНЕ казаха 64 деца на своята любима детска градина „ Чайка“.

В навечерието на Международния ден на детето,  кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кметът Веселина Тихомирова имаха честта и удоволствието да присъстват на едно невероятно затрогващо тържество, посветено на малчуганите от детската градина, които поеха с кораба на знанието към следващият етап от пътуването си – дестинацията наречена ,,Училище“.

Тържеството бе изпъстрено с много цветове и емоции, талант и умения. Децата изпяха песни и рецитираха стихове посветени на мястото, което им е дало една стабилна основа – градината. Чаровните усмивки, които озаряваха лицата на малките сладури успяха да трогнат всички родители и гости дошли да се насладят на тържеството.
Голяма беше радостта на всички възпитаници на детското заведение, когато лично кметът инж. Хасан Азис им поднесе една огромна и красива торта. Инж. Азис връчи и  първите удостоверения на бъдещите първолаци и им пожела успех в училище и щастлива лятна ваканция. Директорката Фатме Мустафа изнесе много прочувствено слово.

Тя отбеляза, че е горда, че изпраща 64 добре, подготвени деца в училищата на Кърджали, но и малко тъжна, че трябва да се сбогува с тях.

 

Арда нюз