„ Саке” започва изкупуване и преработка на тютюни в Подкова

Водещи, Общество

Гърците набират работна ръка, вече има и назначени 8 души

Гръцката фирма „Саке” след дни започва изкупната кампания на ориенталски тютюни в района. Дружеството от южната ни съседка вече е назначило 8 души , предстои още 20 души до края на месеца да започнат работа при гърците. Както първи „Арда нюз” писа „Саке” закупи големи площи в село Подкова още миналата година с намерение да построи тютюнева фабрика в родопското село. От фирмата бяха поели ангажимент да създадат най-малко 70 работни места с обещанието те да са местни хора.

Фирмата е със сериозни намерения. Малко закъсняха със строителството на фабриката, но вече са наели помещения и до дни смятат да започнат изкупната кампания, а след това и преработка на тютюни. Разкриването на дори и едно работно място е важно при настоящата икономическа ситауция в страната . Надявам се в най-скоро време фабриката да заработи на пълни обороти и много домакинства от общината поне малко да си отдъхнат от финансови перипетии”, каза за „Арда нюз” кметът на община Кирково Сали Рамадан. Той е оптимист, че изкупната кампания на тютюни 2014-та ще протече спокойно.

„ Нашата община е най-големият производител на ориенталски тютюни в национален мащаб. Силно се надявам фирмите- изкупвачи да дадат реални цени, защото този отрасъл е основният доход на много семейства от общината”, каза още Рамадан.

Арда нюз