Иван Данов е новата номинация на Орешарски за министър на инвестиционното проектиране

Водещи, Местни избори

Иван Данов сменя Калин Тихолов като кандидат за министър на инвестиционното проектиране.  Това обяви номинираният за премиер Пламен Орешарски на влизане в сградата на президентството, където заедно с лидера на БСП Сергей Станишев връщат на държавния глава Росен Плевнелиев изпълнен мандата за съставяне на правителство. Първоначално Орешарски го обяви като Иван Димов, а след това при връчването на мандата на президента каза, че е Иван Данов.

Орешарски уточни, че Данов е от същите университетски среди като Тихолов.

Номинираният за премиер каза, че за няколко дни, когато коментирал позициите в бъдещия кабинет предимно с експерти нямал достъп до всякакъв вид информация, така че да прецени за кои от експертите обществената реакция няма да бъде най-добрата. Нямам достъп до архивите на службите, в събота и неделя това не е възможно да стане, говорил съм с всеки от тях и разчитам на техните думи, каза още Орешарски.

На въпрос за номинацията на Цветлин Йовчев за вътрешен министър и че е съветник на бившия премиер Бойко Борисов и ГЕРБ, Орешарски отвърна с въпрос: „По какво личи да е техен съветник“. Аз винаги съм казвал, че ще водим национално отговорна политика, без разлика от цветове, симпатии към футболни клубове и други по-странични интереси и характеристики, добави номинираният за премиер.