Арда нюз

      ВЕСТНИКЪТ С НАЙ-ГОЛЯМ ТИРАЖ В РОДОПИТЕ
27 Октомври 2016

Пчеларовци се веселиха на среща-събор на поколенията

За четвърта поредна година десетки пчеларовци , разпръснати из страната се срещнаха на селищен събор в родното си място. Инициативата под наслов „Добре дошли в родното село“ се организира с подкрепата на община Черноочене и сдружение „Възраждане на Пчеларово“. Гости на веселието бяха чернооченският кмет  Айдън Осман и председателят на сдружението Красимир Димитров, които приветстваха участниците в събора. Благопожелания отправи и кметският наместник Маргарита Стойкова.

Айдън Осман поздрави присъстващите за това, че пазят жива връзката между пчеларовските родове и тачат традициите. От своя страна Красимир Димитров благодари на община Чернооочене, фирмите и  физическите лица, оказали материална и морална подкрепа за организиране на срещата-събор.

В проявата се включиха различни певчески и танцувални формации, които вдигнаха градуса на настроението. Аплодисментите на присъстващите бяха за групата за автентичен фолклор към местното читалище „Иван Буюклиев 1926“, прочула се като Златните пчеларовски баби, призьорки от надпяванията в Копривщица.

Веселието продължи до късно с музика. Кулминацията беше дългото хоро, на което се хванаха  млади и стари пчеларовци и техни приятели от съседните села.

Арда нюз

Comments are closed.