ГДБОП разби организирана престъпна група, вкарвала хероин от Турция

Водещи, Криминале

Операцията е проведена съвместно с колегите им в Пловдив и Кърджали, със съдействието на служители на ГД „Гранична полиция“ 

Към реализацията се пристъпило на 16 март т.г., когато била предприета проверка на лек автомобил, влизащ в България. В специално пригоден  тайник в акумулатора на колата били открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Антимафиотите задържали шофьора – Х.Д. /42г./ от Кричим.

Оперативните действия продължили и на 19 март спецслужителите  задържали Ш.А./30г./ от Кричим и С.Х./42г./ от Кърджали. В двамата участници от групата били открити около 550 гр хероин – по първоначални данни внесен от Турция. Малко по-късно последвало залавянето и на  организатора – Б.В.  /51 г./ от Варна, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки. 

При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ –карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Хасково. На четиримата са повдигнати обвинения, мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по разследването продължава.