Милко Багдасаров: Резултатът от допитването постави началото на края на управлението на Борисов

Водещи, Общество

Цифрите са политическа атестация за предстоящите парламентарни избори през юли, счита социалистът

„Нормално е да сме доволни от резултата на референдума, защото целта, която си бяхме поставили е изпълнена. Никой не си е правил илюзията, че ще прехвърлим границата  от 4 200 000 души с подменения от народните представители на ГЕРБ въпрос. Хората бяха доста объркани, но крайният резултат показва, че  демокрацията не може да бъде победена с манипулации и лъжи”. Така лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров коментира пред „Арда нюз” резултатите от допитването. Според него отзвукът от референдума поставя  началото на края на управлението на Бойко Борисов, който получил звучен шамар от избирателите.

„В крайна сметка 60,66 %  от гласувалите се обявиха за развитието на ядрената енергетика в България срещу 37,8%, които гласуваха „против”. Това е сериозно предимство, което ни дава самочувствието на партия, ангажирала се с ясна позиция, която си е свършила добре работата „, убеден е социалистът.

Той счита, че Кърджали неправилно е посочен като избирателен район с най-ниска активност на гласоподавателите в страната. „При 80 000 реални избиратели, да правим сравнение на база 255 хиляди като оценка за активността на нашите съграждани е меко казано несериозно. БСП си има своето присъствие в областта, резултатът е значително по-висок от този на обявилите се против развитието на ядрената енергетика,.т.е на тези които симпатизират на сегашното правителство на ГЕРБ. Съотношението показва колко е сериозен шамарът на местно равнище за управляващите. Дано да си направят изводите от този факт”, каза още Багдасаров. Той допълни, че било истинско геройство от страна на 25 000-те гласували на референдума в региона, които въпреки тежките метеорологични условия отшили до урните. Това показвало, че има и много активно мислещи хора в Кърджалийска област.

„Никой не се съмнява, че на последната права референдумът се превърна в политически сблъсък между БСП и ГЕРБ или сблъсък между левицата и цялата антиядрена десница в България. Затова и резултатът е политическа атестация за предстоящите парламентарни избори през юли”, заяви Милко Багдасаров. По думите му, огромна част от гласувалите в Кърджалийско били  традиционните членове и симпатизанти на левицата. Той обаче не отрече, че сред определилите се в подкрепа на ядрената енергетика имало и симпатизанти на Атака и ВМРО. Част от привържениците на ДПС също били защитили тезата и гласували с „да”, но въпреки това от БСП не можели категорично да твърдят, че от Движението подкрепили проекта „Белене”. „Изводът е , че референдуми в България трябва да има, защото виждаме нагледно ползата от тях”, твърди лидерът на червените в Кърджали.

Даниела ТАШКОВА

One thought on “Милко Багдасаров: Резултатът от допитването постави началото на края на управлението на Борисов

  • Tapunger smotan,kakva politika??? Tova be$e dopitvane do naroda,a ne mesten ili parlamentaren izbor! Glasuva tipiya neuk narod s DA,za$toto vie dolnite komunisti taka im kazahte.Obyasnihte li na horata,4e tazi tsentrala $te struva 22 miliarda??? 4e v prodiljenie na 40 i pove4e godini bilgarskiyat narod $te go izplati s mizernite si zaplati. Za$to zakrihte treti i 4etvirti blok na tsentralata v Kozloduy,kato ste takiva meraklii za atomna energiya? Nadyavate se,4e $te se ka4ite pak na vlast i $te kradete yako ot parite za tsentralata nali??? Dano vi prisedne tozi pit…

Comments are closed.