Никси иска 3 млн.евро за „Резиденцията” край Кърджали

Водещи, Икономика

Известният у нас и в чужбина скутерист не иска да се занимава с хотелиерство, продава и бизнеса си

Известният скутерист и шампион по водомоторен спорт Николай Сурков-Никси е обявил за продан култовия хотелски комплекс „Резиденцията” край Кърджали, научи „Арда нюз”. Хотелът е известен в миналото като едно от любимите места за отдих на бившия комунистически лидер Тодор Живков. Мястото е предпочитано и от много кърджалийци, които лятно време идват в „Резиденцията” заради басейна и чистия въздух наоколо. Комплексът е любима дестинация и за посетителите на Перперикон , тъй като се намира близо до пътя за древната крепост.

Сурков е обявил продажбата, не само на хотела си, но и на бизнеса си. Той е публикувал подробна информация за комплекса на специализирания сайт businessforsale.bg в интернет. В сайта се предлага информация за продажбата на хотели, заведения и предприятия. В списъка с продажбите фигурират дори действащи и модернизирани заводи. В повечето случаи става въпрос за търсенето на партньори или свежи пари заради кризата. Цената, която кърджалиецът иска за „Резиденцията” е в размер на 3 млн.евро. В описанието се посочва, че хотелът е бивша резиденция на Тодор Живков. Имотът е построен върху 3930 квадрата разгърната площ и има прилежащи 30 декара земя. Посочен е броят на стаите и заведенията, както и настилките на подовете.

„Нещата в хотелския сектор не вървят, знаете какъв е халът в цялата държава. Хубаво е да имаш хотел, където да посрещаш приятели, но да го държиш ако имаш друг вървежен бизнес”, коментира пред репортер на „Арда Нюз” Никси Сурков. Той се съгласява, че исканата от него цена за комплекса е висока, но казва, че тя е „защитна” и може да се смъкне, стига да има сериозен купувач. По думите му, засега интересът е слаб, въпреки че има запитвания, които обаче Сурков определя като несериозни. „Разочарован съм от този бизнес, когато нещата не вървят, не вървят. Едно време беше модерно да имаш хотел, въпреки, че българинът е много скептичен. Познати са ми казвали, че съм един вид пазач на сервитьори”, разказа скутеристът.

Той заяви, че от 3 години в бранша осезателно се чувства кризата и има спад в оборота. През лятото в „Резиденцията” е било оживено заради басейна. ”Слънчевите дни бяха само 50, след това почти нямаше хора. Сега сме освободили персонала”, поясни известният кърджалиец.

Той обяснява, че и другият бизнес, с който се занимава, строителсвото също е замрял. „Повече от две години имаме само дребни обекти, а фирмата има много техника и инструментариум, който трябва да се поддържа. Държавата почти не дава пари за проекти, свързани с бедствията и авариите. Това, което става е страшно. Колеги масово недоволстват, че стоят без работа и все по-трудно намират пари за прехраната на семействата си”, каза още скутеристът. Категорично заявява, че няма кредити, а по скоро дадени между приятели пари. Казва, че и на него му дължат „не много пари, но достатъчно”.

Даниела ТАШКОВА

2 comments

  • Тази вила не струва и 1 млн. лева, Никси свали цената брато !!!

Comments are closed.