Поставят „Боси в парка” на кърджалийска сцена

Водещи, Култура

Театър „Д.Димов” открива новия календарен сезон през февруари с пиеса на американския драматург Нийл Саймън, гост режисьор е Ивайло Христов

Постановката „Боси в парка” на известния американски драматург Нийл Саймън е първата премиера на театър „Димитър Димов” в Кърджали за новия календарен сезон, похвали се директорът Пламен Панев. Очаква се това да стане към 10 февруари.

Гост постановчик и режисьор е известният български артист Ивайло Христов, който пристигна в Кърджали, за да присъства на репетициите на пиесата.

„Боси в парка” е от типа „висока комедия”, която третира изключително сериозни и вечни теми. Героите ще разговарят със зрителите за самотата, любовта – сакрални неща, които вълнуват всяко поколение. Всичко се поднася по един изключително интересен начин. Според автора любовта не, е да се гледаме в очите, а двама да гледат в една посока, да зачитаме и личното пространство на човека до нас. Нийл Саймън е сред най-представяните на сцената на Бродуей в САЩ. Известен е и със сценариите и нашумелите си филми. Носител е на престижната награда „Пулицър”.

„Боси в парка” ще ви зареди с невероятното си чувство за хумор и страхотният диалог ”, убедени са Ивайло Христов и Пламен Панев. Героите на Саймън са сложни характери, което е предизвикателство за всеки актьор. Главните роли са поверени на двама дебютанти, дипломирали се в НАТФИЗ миналата година- Станислав Донов и Марина Бошнакова. „Кърджалийският театър дава изключителен шанс за тези двама прохождащи актьори, да се изявяват още в началото на сцена”, коментира Ивайло Христов. В ролята на другите важни персонажи- двойка влюбени възрастни се въплъщават добре познатите артисти Сашо Дойнов и Кристина Янева.Сценарист на постановката е Надя Митева.

Даниела ТАШКОВА