Двойният убиец от Кърджали Джунейт Шефкет ще бъде осъден днес по бързото производство

Водещи, Криминале

5 членен съдебен състав на Кърджалийски Окръжен Съд даде ход на делото за убийството на 36 годишната Невджин Шефкет и 6 г. Енис, които бяха умъртвени по особено жесток начин на 21 срещу 22 януари миналата година. Съдът не намери процесуални неточности и 15 минути след започване на делото страните се споразумяха на бързо производство, без да бъдат изслушвани всичките 33 – ма свидетели по делото и 22 –те вещи лица по случая. 18 годишният вече Джунейт се разплакваше всеки път, когато в заключителната си пледуария неговият адвокат Николай Беров споменаваше името на братчето му.

„Агресивното поведение на майката и пасивното отношение на бащата най-вероятно са причина за изпадането на Джуни в реактивна депресия.Това е фактическата и психологическа основа за конкретното разрушаване на нормалното съзнание на едно 17 годишно дете”, посочи още в изказването си адвокат Беров. „Джунейт не е убиец и ако произнесете осъдителна присъда тя няма да бъде законосъобразна, моля за оправдателна присъда”, настоя още Беров.

Прокурор Светлозар Лазаров каза, че версията на защитата не се подкрепя от събраните към момента доказателства и от заключенията на експертите за изпадането на Джунейт в такава депресия и, че подсъзнателно е извършил тежкото престъпление. Той припомни и опита на младежа да прокара много добре издържана защитна версия, че мъже в качулки са нападнали семейството и са отвлякли брат му Енис.

В 15, 30 часа днес съдът ще се произнесе по присъдата за двойният убиец от Кържали Джунейт Шефкет. Очаквайте подробности !!!

Comments are closed.