Кърджалийска делегация се срещна с представители на побратимената община Сен-Жос-тен-Ноод в Брюксел

Водещи, Общество

На среща с ръководството на община Сен-Жос-тен-Ноод в Брюксел обсъдихме възможностите за развитие на двустранните връзки между общината и Кърджали, обяви в профила си във Фейсбук кметът доц. д-р Хасан Азис.
Двете общини са побратимени още през 2019 г.
„Когато гостувахме в Кърджали, доц. Азис ни запозна с компетенциите и правомощията на кмета на общината да се създава добър микроклимат в общината, с амбицията да се създават партньорства, и да се гради отлично сътрудничество между градовете“, каза зам.-кметът на международния отдел на община Сен Жос Дора Илюнга.
Доц. д-р Хасан Азис благодари за на кмета на общината, както и множество гости от страна на домакините, които присъстваха на изложбата за Великия скален град Перперикон и други чудеса на Източните Родопи, която бе представена в Европейския парламент.
„Спомням си тази зала през май 2019 г., когато подписахме Протокола за побратимяване на община Сен Жос и Кърджали. Ние сме и първата община в България, която със самото подписване на протокола предложи, подготви и реализира проект за предоставяне на електронни услуги на български граждани в Европа и община Кърджали, като в рамките на този проект направихме огромна иновация в административното обслужване на гражданите“, написа още кърджалийският кмет.
От името на община Кърджали той предаде специален поздрав на всички българи, живеещи в Белгия. Припомни, че ПФК Арда имат свой специален фенклуб в сърцето на европейската столица.
На срещата присъстваха и зам.-кметът по икономика, спорт и младежки дейности на Сен Жос Кадир Юзконакчъ; проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас; Юсеин Ахмед, председател на ОС; зам.-кмета Тунджай Шюкри, секретаря на общината Себахтин Риза, общински съветници от Кърджали.