Кметът на Кърджали награди просветни и културни дейци по повод 24 май

Водещи, Общество

На тържествена церемония по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, бяха наградени над осемдесет дейци на културата, изкуството и образованието в Кърджали.

Грамоти и плакети от кмета доц. д-р инж. Хасан Азис получиха директори и учители в детски градини и училища, възпитатели, актьори, музиканти, библиотекари, журналисти.

„Думите не са достатъчни, за да изразим благодарността си към всички учители, преподаватели, дейци на изкуството и културата, които ни вдъхновяват през годините, изграждат личностите и бъдещето на града ни, и в които намираме правилния път за развитие.“, каза в приветственото си слово Хасан Азис.

Връчени бяха също така и колективни награди.

Сред отличените бяха семейство Димитър и Елена Кондикови, създатели на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ и мажоретния състав на СУ „Отец Паисий“, а също и „гласът на Кърджали“, както го нарече градоначалникът – Борислав Христов, без когото не минава нито едно общоградско тържество.

В духа на традициите, които сме наследили от миналото: днес продължаваме да ги надграждаме, и се гордеем с това, което сме дали на света!, подчерта кметът на Кърджали.

Галина Кючукова, Арда нюз

Вашият коментар