Пренаситен с мачове уикенд за отборите на ВК АРДА

Спорт

За ВК АРДА изминалият уикенд бе пренаситен от волейболни събития. Волейболните срещи започнаха още в петък, когато момчетата до 16 г., водени от треньора Елин Карабашев, спечелиха по убедителен начин турнира от държавното първенство по волейбол в зона Странджа, който се проведе в Димитровград. Те извоюваха три победи с по 3:0 гейма срещу отборите на Лукойл Нефтохимик Бургас, Раковски Димитровград и Свиленград. Класирането им на първо място в групата означава, че продължават в следващата фаза.

В събота, за съжаление, мъжкият отбор на АРДА загуби като домакин от тима на Дунав Русе. Все пак уикендът приключи щастливо, защото момчетата – юноши старша възраст на треньора Павел Митев, победиха с 3:1 като гост отбора на Лукойл Нефтохимик Бургас. С този свой триумф те дадоха ясна заявка за финалите от Държавното първенство. Предстои им през следващия уикенд домакински мач срещу Берое, а мотивацията им за победа е силна, тъй като тя би ги извела на върха на таблицата в групата.

И още един триумф на спортен клуб, чийто президент е Милко Багдасаров – той е на девойките до 16 години от Баскетболен клуб „Орфей“. Момичетата, водени от треньора Димитър Георгиев показаха за пореден път, че в Кърджали се играе качествен баскетбол. С победа над Академик Пловдив и загуба с достойна игра срещу Славия София приключи турнирът, провел се в неделя в спортна зала „Арпезос“, който е част от Държавното първенство в тази възраст.