Кърджалийката Алейна Мехмед ще представи България на Европейското първенство по бокс

Спорт

Състезателката на кърджалийския клуб „Арда бокс“ Алейна Мехмед ще представи България на предстоящото Европейско първенство по бокс за юноши и девойки до 16 години в Монца, Италия, каза за БТА личният й треньор Стоян Узунов. Шампионатът ще се състои от 25 септември до 2 октомври.

Категорията, в която ще се боксира Мехмед е до 81 килограма, като в подготовката си за предстоящия форум тя е свалила близо 8 килограма. За Монца младото момиче заминава на издръжка на клуба, в който тренира. Причината е преценката на треньора на националния отбор, че останалите девойки не са достатъчно подготвени за Европейското състезание в Италия, обясни Узунов.

Дни преди заминаването си, Алейна тренира усилено, с амбицията за злато.

„Чувствам се добре, подготвена съм, имам си издръжливост, всичко. Имам малко притеснения и това е нормално. За пръв път ще изляза на такъв голям форум, но ще се справя“, коментира младата надежда.

По думите на треньора ѝ, сегашното участие за нея е важно, защото за следващо такова състезание тя вече преминава в друга възрастова категория.

„Готви се момичето, тренира. В много добра форма е в момента и не трябва да изпускаме този шанс. Още повече, тя ще се демотивира, ако не отиде на това състезание“, каза личният ѝ треньор, който единствен ще я придружава в Монца.

Състезателката от „Арда бокс“ Алейна Мехмед тренира от близо 3 години. За краткия си професионален път тя може да се похвали с престижни отличия. Последното е златен медал от шестото издание на турнира по бокс за юноши и девойки – Купата на нациите в Сърбия през август.

Вашият коментар