Кирил Петков предаде властта на кабинет №100

Водещи, Политика

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни предсрочни избори“.

Това каза Кирил Петков при предаването на властта на служебния министър-председател Гълъб Донев, който ще оглави кабинет №100.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост за да отстоявате с всеки свой подпис и решение националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката си с хората. Когато търсите решение на съществуващ проблем мислете за всеки човек, който трябва да се справи с него и ще разчита за съдействие от страна на държавата ни. Ще ви припомня, че държавата, за която обикновено се говори като за нещо извън нас, всъщност сме самите ние“, каза Гълъб Донев по време на предаването на властта в Министерския съвет.

„И в тази зала ще повторя, че очаквам от всеки от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин, умни решения, съобразени със законите. Умни и ефективни решения, които имат за цел подобряване на живота на хората, а не са поредните ефектни политически послания. Предстоят ни месеци, в които политическите страсти ще са нажежени. В тази ситуация служебното правителство има за задача да възстанови добрия тон и продуктивния диалог в обществените отношения. Все още имам надежда, че ще е възможно“, допълни Донев.

„Какво ни предстои след края на тази церемония. Запознаване в детайли с успехите, които наследяваме и това, което премиерът Петков изтъкна. Тук, разбира се, трябва да заложим като основен приоритет цената на природния газ, цените на горивата, високата инфлация, блокираните ремонти и поддръжката на пътища в страната, протеста на пътно-строителните фирми и много други. Но ще спра дотук. Пожелавам кураж и успех на всеки един от вас“, каза Донев.

 

Източник: dariknews.bg