На добър час, алековци от випуск 2022!

Общество

Гимназията по икономика изпрати поредния си випуск 2022 – юбилеен

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се състоя тържествена церемония за връчване на дипломите на зрелостниците от випуск 2022.
Първи дипломата си получи отличникът на випуска Петър Петков от 12. б клас. Той получи и плакет „Отличник на випуск 2022“. Развълнуваният абитуриент произнесе кратко слово, с което отправи благодарности към учителите и ръководството за усърдната им работа, доказателство за която са добрите резултати от матурите . Благодари за високия им професионализъм, отзивчивост, гъвкавост и креативност – все безспорни качества, необходими на съвременния учител, освен призванието, с което се ражда. Специални думи в словото си зрелостникът отдели за своя класен ръководител – Ниязи Ахмедов, за индивидуалния подход, който има към всеки ученик, и за увереността, която вдъхва на своите възпитаници да се справят с предизвикателствата на живота. Накрая пожела на целия училищен екип здраве, вдъхновение и удовлетвореност от работата.
По традиция на церемонията бе изпълнен ритуалът по полагане на клетва на зрелостника , т.н. Галилеева клетва, чрез която учениците от ПГИ откликват на хуманния призив за обещание за използване на научните знания за добро и напредък в името на хуманизацията на света.
Преди произнасянето на клетвата директорът на ПГИ госпожа Мариела Попова поздрави дванадесетокласниците. Тя пожела на учениците да бъдат достойни хора, да посрещат предизвикателствата с открито чело и да не забравят своето училище, да пазят с чест името „алековец“, да използват придобитите в училище знания и да защитят достойно професионалната си подготовка. Г-жа Попова сподели, че е горда от постиженията на възпитаниците на гимназията.
От името на зрелостниците клетвата произнесе ученичката Александра Иванова, носителка на наградата „Първенец на випуск 2022“.
Общата снимка на випуск 2022 с учителите запази спомена за този прекрасен момент. Бяха пуснати и балони – символ на мечтите и надеждите на младите хора.