Община Кърджали награди 44 просветни и културни дейци 

Водещи, Общество

Директори на училища и детски градини, учители, библиотекари, актьори,художници и журналисти бяха отличени на специална церемония от кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 

Сред отличените бе главният редактор на Общинско радио Кърджали Мария Стефанова, която получава наградата за дългогодишно отразяване на проблемите, постиженаията и перспективите за развитие на община Кърджали.

Сред актьорите бе награден Борислав Христов, който през тази година отбелязва 40 години на сцена. Освен с ролите си в театъра,  Христов е любимец на децата на Кърджали и в ролята си на клоуна Коко-Роко и Дядо Коледа, както и като водещ на всички градски тържества.

Бе връчена и една колективна награда за колектива на Детска градина „Максим Горки”.

„Не стигат думите да благодаря на всеки един от вас за мисията на живота, която сте си избрали – да изграждате силни личности. 24 май е повод да обърнем поглед към духовното, към онези ценности, които ни сближават и ни правят силни. Благодаря на всички ви за годините, отдадени на тази духовност, която ни сближава. 24 май е повод за гордост на всички нас.“, заяви кметът Хасан Азис по време на тържествената церемония ри връчването на наградите.

Галина Кючукова, Арда нюз