Концертът „Религиозна симфонична музика“ премина при огромен интерес в Кърджали

Водещи, Култура

При изключителен голям интерес премина едно от първите масови културни събития в Кърджали след отмяната на мерките, свързани с извънредната епидемична обстановка.

Салонът в Дома на културата в Кърджали едва събра в понеделник вечер любителите на изкуството да гледат концерта „Религиозна симфонична музика“. Той бе организиран в рамките на свещения месец Рамазан по инициатива на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив със съдействието на Община Кърджали, Тракийския университет в Едирне.

Любителите на изкуството от Кърджали се насладиха на изпълненията на артистите от Държавния ансамбъл за турска и румелийска музика в Едирне, под диригентството на  проф. Ахмет Хамди Зафер и Балкански симфоничен оркестър.Творчески директор на спектакъла бе Йълдърай Озтюрк, а солисти – Гьокче Бахар Бахче, Йълдърай Озтюрк и Халил Ерсевен.

Културната проява бе уважена от генералния консул на Р. Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, кметът на Голяма община Бурса Алинур Акташ, зам. председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, ректорът на Тракийския университет в Едирне проф. Ерхан Табакоглу, депутатът от Партията на справедливостта и развитието в турския Меджлис Атилла Йодюнч, областният председател на Партията на справедливостта и развитието в Бурса Мустафа Явуз. Тук бяха още народните представители от ДПС Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, областния лидер на ДПС Ресми Мурад, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник Петър Гарена, кметове на 7-те общини от областта, председатели на законодателните органи, председатели на общинските организации на ДПС, представители на Младежките структура, Женската структура на ДПС, кметове на населени места.

Гюнер ШЮКРИ