ДГ „Максим Горки“ дари средства на детското отделение в кърджалийската болница

Общество

Родители, деца и учители от детска градина „Максим Горки“  организираха благотворителна инициатива „Деца помагат на деца“. На коледен базар и Коледно тържество всички се включиха в инициативата и  събраха средства, с  които   да бъде  закупен    инхалатор за нуждите на детско отделение.

Директорката Поля  Стайкова и учителите Любомира Ботева и Иванка Георгиева  споделиха, че инициативата е добър пример, който учи децата на съпричастност и толерантност и така всяко дете се чувства значимо, че  помага на други деца и е направило добро дело.

Проф.д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД благодари  за дарението и  пожела на всички деца да  бъдат  здрави, щастливи и усмихнати. Проф.Черкезов подчерта,  че  детската градина е мястото, в което най-малките получават първите си житейски уроци, формират своя характер, навиците си. За това е важно да виждат добрия пример.

Ръководството на лечебното заведение изказва сърдечните си благодарности  на децата, на техните родители и  на колектива  на детска градина „Максим Горки“ за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричастност към най –малките пациенти в лечебното заведение.