Кърджалийският театър получи финансово подпомагане от фонд „Култура“

Култура

По Програма „Целево финансово подпомагане” на Национален фонд „Култура”, ТМЦ – Кърджали спечели конкурс за Едногодишна целева субсидия за подпомагане дейността на държавни, общински и регионални институти за създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата, както и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство. Субсидията е в размер на 8534 лв. и обхваща периода от месец юли до ноември 2021 г. Това съобщи директорът на театъра Гълъб Бочуков.
За най-малките си зрители, Кукленият театър в Кърджали подготвя изненада за най-обичания и дългочакван празник – премиерното заглавие „Коледа в гората“, драматизация на Янко Митев по Туве Янсон.
„Коледата ходи всяка година при децата и всички се готвят за нея, защото обичат подаръци. Но тя ходи и в гората. А Мечо с неговия зимен сън никога не е виждал този празник и пропуща всички зимни приключения. Но точно тази година го очакват много изненади. Ще разберете какви обаче, ако гледате премиерата на пиесата „Коледа в гората” на 12 декември от 11.00 ч. в куклена зала” – сподели директорът на театъра Гълъб Бочуков, който е и режисьор на спектакъла.

Вашият коментар