Кой кой е в листата на ГЕРБ

Политика

Да покориш скалите…Руслан Терзиев, №9 в листата на ПП ГЕРБ в Кърджали

Приятелите му, които не са никак малко, го наричат Рони. Роден e преди 36 години. Бакалавърската си степен по защита на националната сигурност завършва в смолянския филиал на ВСУ „Черноризец Храбър“. Като свое най-голямо достижение от студентските години определя това, че е успял да остави съседната област с една красива жена по-малко. Съпругата му Николина загърбва родния Смолян, за да го последва в Кърджали, където се установява младото семейство. В момента Рони кара магистратура по данъчен и митнически контрол в същия университет.

Едно от големите предизвикателства, с които се захваща по време на студентството, е курсът по скално катерене към пещерен клуб „Перла“. Успява да овладее този спиращ дъха опасен спорт и получава сертификат от Българската федерация по спелеология. Благодарение на пещерното и скално катерене е обиколил дузина недостъпни за повечето хора природни забележителности в цяла България. Скалното катерене го е научило да подхожда към риска с  уважение и да е прецизен в преценката на силите си.

Николина и Руслан имат прекрасна дъщеричка във втори клас, която също възпитават в любов към природата и животните. Миналата година, както всички нормални семейства, се редували с помощта на баба и дядо да помагат в дистанционното обучение. Въпреки всички усилия, които учителите полагат в онлайн-уроците, нищо не може да се сравни с присъственото обучение, казва Рони. Всички възрастни в семейството са ваксинирани. Това е въпрос на отговорност към самите нас, но най-вече към обществото, твърди кандидат-депутатът от листата на ГЕРБ

Руслан се занимава с политика повече от десет години. В ГЕРБ е от самото основаване на кърджалийската организация. Изкачил е стълбата на партийната йерархия от най-ниското стъпало – от редови член, през секретар и председател на областната младежка организация, до общинското ръководство на ГЕРБ в Кърджали. На местните избори през 2019 г е избран за общински съветник от листата на ГЕРБ и като такъв се откроява с активната си гражданска позиция. Третите поред парламентарни избори за една година Руслан Терзиев обяснява с провала на т. нар. партии на протеста. В тяхната безотговорност към съставянето на редовно правителство той вижда страх от тежестта на управлението и панически опит да се измъкнат от носенето на отговорност. Друго, което го притеснява у някои политически лидери, е манията да се говори „от името на суверена“. Като любител на историческата литература,
Рони е открил за себе си една закономерност: появи ли се месия, който да заговори от името на народа, обществото е това, което ще плати горчивата цена.

Можете да чуете какво каза Руслан при представянето на листата на ГЕРБ тук.

 

 

Ако искате да гласувате за него, можете да го направите като отбележите 32 за ПП ГЕРБ в бюлетината с преференция 109.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!