Солидарни с колегите си в страната, ресторантьори и хотелиери  от Кърджали излизат на протест

Без категория, Водещи, Общество

Ресторантьорите и хотелиерите от Кърджали и областта излизат на протест, солидарни са с колегите си от страната. В четвъртък от 15,00 часа заведенията в града ще бъдат затворени, а персоналът ще изрази недоволството си от рестрикциите на правителството пред паметника на Апостола.

Решението за национален протест се взе от ръководствата на всички браншови организации. Ресторантьорите в Кърджали, които членуват в Българската асоциация на заведенията, застават категорично зад това решение, каза координаторът за региона Кадир Мустафов. Той посочи, че основните искания на хората в бранша са три:      1.Равнопоставеност на всички сектори в икономиката т.е.зелени сертификати или за всички или за никой.

2.Признаване на тестовете за антитела.

3.Антигенните тестове да станат безплатни.

Вчера от РЗИ започнаха масирани проверки, като първо бяха проверени заведения по бул.”България”. В ресторантите и кафенетата посетителите бяха единици. Повечето се връщаха при изискване от персонала за зелен сертификат. Работещите в заведенията са раздвоени. Едни са готови да се ваксинират, за  да не плащат през два дни по 10 лева за тестове, други категорично са против. Сред младите момичета, работещи в ресторанти и кафенета битува убеждението, че ваксините ги увреждат като бъдещи майки.

Заведенията са почти  празни, хората от бранша се безпокоят, че няма да могат да се справят с  разходи по наеми, електроенергия, осигуровки и други за текущи нужди.

Арда нюз