Инж.Изет Шабан се срещна с бизнесмени в Бурса

Общество

В рамките на тридневната си визита в Турция, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, се срещна с бизнесмени в Бурса. Първата среща беше  с  Айдън Йълмаз с корени от Ардино. На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет-Ардино Сезгин Байрям, председателят на общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер и зам.-председателят на Сдружението Олджай Джошкун. Тук бяха още ардинските бизнесмени Онур Йълмаз, Айхан Йълмаз и Емре Шахин Йълмаз. В делова среща бяха обсъдени възможните бъдещи инвестиции, които ще се реализират в Ардино. Дискутирана бе и темата за пандемията от коранавируса.

Айдън Йълмаз, който беше председател на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса, заяви, че никога няма да забрави откъде е тръгнал. „Свързани сме с Ардино и нашите намерения винаги са били да помагаме на родния край. Така ще бъде и занапред“, заяви Айдън Йълмаз.

Кметът инж. Изет Шабан благодари на Айдън Йълмаз за топлия прием и оказаното им внимание. Той разказа за работата на община Ардино по актуални проекти, които се реализират в момента. Сподели задоволството си от дългогодишното взаимно сътрудничество.

Гюнер ШЮКРИ