Kлуб ,,Бялата лястовица“ към СУ ,,Йордан Йовков“ проведе инициатива, посветена на Международния ден на възрастните хора

Общество

По повод 1 октомври – Международен ден на възрастните хора, доброволците на БМЧК от клуб ,,Бялата лястовица“ към СУ ,,Йордан Йовков“, посетиха Дома за стари хора и Хоспис „Червен кръст“ град Кърджали.

Темата на тазгодишното издание на Международния ден на възрастните хора на ООН е „Дигитално равенство за всички възрасти“. По този повод младите червенокръстци и възрастните хора гледаха филма „Столетници с млади лица“, създаден от областен съвет на БЧК-Кърджали, по случай 100-годишния юбилей на БМЧК. Филмът предизвика огромен интерес у всички присъстващи.

С нескрито вълнение възрастните хора произнесоха слова, изпълнени с мъдрост и благодарност към младежите, които за пореден път се убедиха, че миналото гради бъдещето. В знак на уважение и признателност белокрилите лястовици поднесоха цветя и почерпиха с пита всички присъстващи.

Управителят на дома, госпожа Таня Анастасова, прие дарените от доброволците хигиенни материали и консумативи и изказа своята благодарност към тяхната съпричастност.

Събитието приключи с пожелания за здраве, дълголетие, благоденствие, спокойни старини и обещания за нови срещи и съвместни проекти.