Ученици и учители от СУ ,,Йордан Йовков“ – част от хилядите спортуващи

Общество

На 24.09.2021година ученици и учители от СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали се включиха в една от най- масовите инициативи по случай  Европейски ден на спорта в училище.Инициативата се провежда всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение БГ Бъди активен.И тази година „Йовков“ се включи и  разви редица добри и разнообразни  практики при провеждането на инициативи за промотиране на физическата активност сред учениците.

С усмивка и настроение се  обяви началото на спортния празник. Всички ученици започнаха със загрявка под звуците на ритмична музика.

Първокласниците подкрепяха и насърчаваха участниците с постери, носещи послания за активност и хаштаг #ESSD2021.

Интересни и забавни бяха щафетните игри, в които участваха второкласниците. Отборите от трети и четвърти клас демонстрираха ловкост, бързина и точност в оспорвани футболни мачове и народна топка. Своя спортен дух показаха и учениците от прогимназиален и гимназиален етап във впечатляващи баскетболни, волейболни и  футболни игри.

В приятелска и много емоционална атмосфера се изиграха атрактивни мачове по тенис на маса. Най – впечатляваща бе демонстративната баскетболна среща между ученици и учители.

Европейският ден на спорта в СУ ,,Йордан Йовков“ завърши с победен изстрел в баскетболния кош.

Опитът на  училището показва, че включването на младите хора в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици, подобряване имиджа на физическото възпитание и спорта в училище.