Още отличия и награди за учениците от СУ „ Васил Левски“- Крумовград

Общество

Чуждоезиковото обучение в Средно училище „Васил Левски“ – гр. Крумовград е с дългогодишни традиции и е постигнало редица успехи. Профил „Чужди езици“ с прием след седми клас години наред е сред най-желаните за учениците от община Крумовград. Доказателство за това е фактът, че свободните места за паралелката с този профил се запълват още на първо класиране.

Интензивното или разширено изучаване на английски език дава възможност на учениците да усвоят четирите езикови умения – говорене, писане, слушане и четене с разбиране. По време на петгодишния курс на обучение – от 8 до 12 клас английският език се усвоява на много високи нива – В2 – С1 според Европейската езикова рамка. Това дава възможност на възпитаниците на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград отлично да се справят с държавните зрелостни изпити по английски език – години наред средният успех е отличен. Това далеч не е всичко. СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Това позволява на нашите ученици да се явяват на изпит на международно призната езикова диплома – Сертификат на Кеймбридж за владеене на английски език – престижен  пожизнен сертификат, който дава възможност за работа в страната и чужбина; сертификат, който се зачита и за успешно издържан кандидатстудентски изпит в редица български и чуждестранни реномирани университети.

Интензивното или разширено изучаване на английски език е гъвкаво по своята същност обучение. То позволява на учениците да избират и други профилиращи предмети и да се правят ефективни комбинации с немски език, информатика и информационни технологии, история, биология, химия, математика. Наши ученици, завършили профил Чужди езици успешно продължават образованието в родни и чуждестранни университети в направления като филология, медицина, стоматология, фармация, право, инженерни науки, софтуерни и компютърни науки, математика, икономика, журналистика, хуманитарни науки, педагогика и др.

Учениците от СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград ежегодно участват в олимпиади и състезания по английски език и завоюват отличия и призови места. Национална олимпиада по английски език, Национално многоезично състезание, Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, Международно състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата – това са форматите, на които наши възпитаници ежегодно мерят сили със свои връстници от цялата страна. Чрез тях училището ни се нарежда сред първите в областта и страната по постижения в обучението по английски език – редом до езикови гимназии, колежи и частни езикови центрове и школи.

Директорът на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград – г-н Цветан Терзиев, на стилна церемония награди тазгодишните участници от прогимназиален и гимназиален етап, получили отличия и призови места на Национален кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, проведено на 14.05.2021 година. Всички ние изключително много се гордеем и се радваме на успехите на Захари Даматов и Фуркан Ферад – ниво А2, Александра Бобова – ниво В1 и Селин Хасан – ниво В2.

Честито на отличените ученици с пожелания за още по-големи успехи! Поздравления и за родителите им. Поздравления за екипа от учители по английски език за  постигнатото, което е основна предпоставка за още по-голяма отдаденост към професията.

Арда нюз