Призови места за ботевци на Националния конкурс „Човекът – свободен и независим“

Общество

Трима ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали спечелиха четири награди на Националния конкурс
През учебната 2020/2021 учебна година Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград организира конкурс по превенция на наркоманиите на тема „Човекът – свободен и независим“ за ученици от 6 до 19 години. Учениците имаха възможност да участват в различни категории: разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер, мултимедийна презентация. Участниците имаха право да избират дали да творят в посока независимият от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.
Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ се представиха достойно и спечелиха призови места. Талантливата Кристина Юлиянова Величкова от X клас с ръководител Мюжгян Фейзи – училищен психолог, спечели второ място за оригинално стихотворение. Мирослав Христов Асенов от IX клас към Литературен клуб „Добродетели“ с ръководител госпожа Емилия Владева, бе удостоен с трета награда за трогателния му разказ „Живот на кръстопът“. Деветокласникът Манол Димитров Димитров, с ръководител госпожа Валентина Петлешкова, спечели трета награда за есе. Той спечели и поощрителна награда за мултимедийна презентация.
Поради противоепидемичните мерки в страната, церемония по награждаване в град Благоевград не се състои. Учениците получиха награди и грамоти за участие и оригинално представяне в конкурса по превенция на наркоманиите „Човекът – свободен и независим“.