Обвиниха Радослав Милев в конфликт на интереси

Водещи, Избори

Общинският съветник Радослав Милев от Демократична България – Обединение беше обвинен в конфликт на интереси. Това стана по време на обсъждане на предложението за освобождаване от наем на заведения, помещаващи се в общински имоти за периода, през който са били затворени заради епидемичната обстановка. Милев, който е собственик на заведение, се опита да неглижира проблема, но последва реакция на негови колеги, според които той е в конфликт на интереси и няма право да взема думата по въпроса. Беше казано още, че общинският съветник не е имал право да заема позиция и по въпроса с Главатарци, защото е собственик на къща за гости там.
По време на разгорялата се дискусия общински съветници предложиха дори освобождаването от наеми да не е валидно за нарушителите на заповедта за противоепидемични ограничения. Сред погазилите ограниченията беше Радослав Милев, чието заведение беше хванато да работи с клиенти, въпреки забраната.
„Факт е, санкциониран съм от органите на реда и нося отговорност за това, което съм направил като управител на фирма“, призна за първи път публично Радослав Милев.