Ученички от Икономиката с награди от Национален конкурс за поезия

Общество

Истинско предизвикателство за  две прекрасни и талантливи  момичета от ХII клас на Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” град Кърджали бе участието им в провелия се през месец март Национален конкурс за поезия  „… и мисля аз, че ти си Тя!“ За наша гордост и радост техните творби получиха заслужено признание. Бяха връчени поощрителни  награди на Анна Пенчева от 12б клас в  ПГИ „Алеко Константинов“ – гр. Кърджали за  стихотворението „Прилив“ и на Айсун Таир  от 12 г клас  със стихотворението „Чист като нота“.

Националният  конкурс за поезия „… и мисля аз, че ти си Тя!” – 2021 г., бе организиран от Община Чирпан, Къща музей Пейо Яворов, гр. Чирпан и Фондация Яворов. За участие в конкурса бяха получени 197 стихотворения от 106 автори- ученици от 8 до 12 клас от цялата страна.

Жури, с председател Ана Цанкова и членове – Кръстьо Раленков и Делиана Начева, имаше нелеката задача да отсее по-впечатляващите творби, в условията на един все още крехък, понякога неуверен, но пробиващ като кокиче талант. Сред тях са  наградените творби на  нашите момичета, които  въздействат с прилива на чувства, емоции и поетични послания.

Вашият коментар