Делото за катастрофата с Местан беше острочено за 17 и 18 май

Водещи, Криминале

Отсрочено е делото за катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. На 5 и 6 април окръжният съд в Кърджали трябваше да разпитва свидетели на инцидента, по който обвиняем е политика. Новите дати, на които делото ще се гледа са 17 и 18 май 2021 година. Причина за отсрочването е заповед на председателя на окръжния съд Веселина Кашикова, според която няма да се провеждат открити заседания по делата насрочени в периода от 01.04.2021 г. до 14.04.2021 г. В заповедта като причината се посочва „подадена към 31.03.2021 г. информация от служители при съда за проявена симптоматика на заразяване с коронавирусна инфекция по отношение на тях и в семейната им среда, както и предвид цялостното усложняване на епидемичната обстановка на територията на гр. Кърджали и областта“.
Изключение ще се прави за насрочените и постъпващите в този период дела, които изискват бързо произнасяне. Това са дела за издръжка, мерки за неотклонение, дела по закона за защита от домашно насилие и други.
Страните по делата, техните процесуални представители, свидетелите и вещите лица ще бъдат своевременно призовани за новите дати на откритите съдебни заседания по отсрочените дела, се казва в съобщение на интернет страницата на окръжния съд.

Вашият коментар