Карадайъ от Ардино: Всеки глас за ГЕРБ струва 2 млрд. лева дълг на година за нашите деца и внуци

Водещи, Политика

„Всеки глас за ГЕРБ струва 2 милиарда лева дълг на година за нашите деца и внуци. Всеки глас за ГЕРБ е глас за забрана на нашия майчин турски език в нашата родина България“. Това заяви по време на посещението си в Ардино председателят на ДПС и водач на кандидат-депутатската листа на Движението в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район Мустафа Карадайъ.

Той припомни, че през 2017 г. на парламентарните избори 100 000 гласа са пуснати в реката на база лъжи и измами. „По този начин в основата за правене на политика дойдоха омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. По този начин на власт се установи „Герберизацията“, по този начин в кърджалийския регион ние усетихме „Караянчевизацията“. Защото тя се опитва да превърне всеки държавен орган или институция  в партийни офиси и клубове. За това слоганът на ДПС на тези избори е „Рестарт на държавността“, подчерта лидерът на ДПС. Той заяви, че всички държавни органи и институции трябва да функционират съгласно Конституцията и законите в страната, а не под прищевките на Бойко Борисов и Цвета Караянчева.

„Държавните органи и институции трябва да работят в диалог, координация и взаимен контрол. Да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато имаме само ние от Движението за права и свободи с ясни приоритети“, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Той призова на 4 април с номер 9 в интегралната бюлетина „за възстановяване на държавността, рестарт на държавата с приоритетите на ДПС, с Програмата за ускорено икономическо развитие на страната за достойно бъдеще за нашите деца и нашите внуци в нашата Родина България“.

Екипът на Централния предизборен лъч на ДПС, оглавяван от председателя на партията Мустафа Карадайъ пристигна  в перлата на Родопите – Ардино, за да подкрепи кандидатите на ДПС за предстоящите парламентарни избори за 45-то Народно събрание. Посрещането бе изключително топло и радушно!

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан заяви, че ДПС за разлика от други партии, като най-голяма либерална партия у нас, държи и работи много за балансираното развитие на страната. „Единствено ДПС работи за развитието на малките общини и малките населени места. Когато ДПС е била в централната изпълнителна власт, това много ясно  е проличавало. Именно заради тези причини, Ви призовавам на 4 април с номер 9 в интегралната бюлетина да подкрепите ДПС. Да я направите партия, която да бъде част от управлението на страната. Вярвам във вас!“, подчерта в изказването си кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

На срещата в Ардино бяха още  д-р инж.Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, кмет на община Кърджали и втори в листата на  ДПС в 9-ти МИР Кърджали, зам.-председателят на ДПС и водач на листата  във Враца Йордан Цонев, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областният лидер на ДПС и трети в кърджалийската листа Ресми Мурад, както и кандидат-депутатите от кърджалийската листа Байрам Байрам, Юсеин Ахмед, инж. Павлин Кръстев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!