Кметът на Ардино инж. Изет Шабан на посещение в Къркларели и Бабаески

Общество

В рамките на двудневната си визита в Турция, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям проведоха работна среща със зам.кмета на побратимената община Къркларели Арда Колчулар. Тя прeминa в пoзитивнa aтмocфeрa. Обсъдени бяха възможностите за бъдещо партньорство и разработване на съвместни културни проекти и програми.
Зам.-кметът Арда Колчулар предаде на гостите сърдечните поздрави от кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кесимоглу, който е на посещение в Анкара. Двамата управници си размениха подаръци.
По-късно, кметът инж. Изет Шабан и председателят на местния парламент Сезгин Байрям проведоха и среща с председателя на Дружеството на Балканските изселници в Къркларели – Ерол Атеш.
Натоварената програма на двамата ръководители продължи с посещение в община Бабаески и среща с кмета Абдула Хаджъ, която премина изключително ползотворно. На нея присъстваха още председателят на Сдружението на румелийските и балкански изселници в Бабаески Фатма Йозгюр и заместникът й Саффет Йозтюрк, с корени от град Ардино.
Кметът на Бабаески Абдула Хаджъ изрази желание в най-скоро време да посети Ардино.
Гюнер ШЮКРИ