Мобилни екипи на Бърза помощ ще подпомагат процеса на ваксинация

Водещи, Общество

В област Кърджали има създадена много добра организация на процеса на имунизация срещу Ковид-19. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Той се срещна днес с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. На срещата присъства и областният управител Никола Чанев.

От министерството на здравеопазването са спуснати указания към директорите на Центровете за спешна медицинска помощ, които ще трябва да сътрудничат на РЗИ-тата в организирането на имунизацията на населението, каза още Пенков. По думите му това ще става по три начина.

По предварително изготвен график линейки да извозват желаещите да се ваксинират до определените за това пунктове или пък до кабинетите на общопрактикуващите лекари. Третият вариант е в малките и отдалечени населени места да има мобилен пункт от медицински лица на Бърза помощ, които на място да ваксинират хората.

Как точно ще се осъществи сътрудничеството между Регионалната здравна инспекция и Центъра за спешна медицинска помощ относно ваксинацията срещу Ковид-19 ще се уточни на среща между директора на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев и директора на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. Срещата е насрочена за 24 февруари.

Арда нюз

Вашият коментар