Хасан Азис: Мантрата, че никой не иска да управлява с ДПС, се повтаря откакто националистите са във властта

Водещи, Избори

Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали, гостува тази вечер на Мария Цънцарова в предаването „120 минути“ на БТВ.

Той сподели, че тези избори са дълбоко осъзнати, не само от ръководствата на партията, но и от всички съмишленици и съпартийци.
ДПС не просто иска да управлява, ДПС иска е да е част от решаването на натрупаните през последните години проблеми, заяви Азис. Според него макар и в опозиция, партиите в парламента трябва да подкрепят стратегическите политики на страната, а не да работят на принципа „Опозиция до дупка“.
„В следващия парламент трябва да влязат партии, които да формулират ясно приоритетите на държавата и да работят на базата на диалога. Всички, които признават приоритетите в нашата програма, могат да бъдат наши партньори. А нашите приоритети не са нищо друго, освен ускорено и догонващо развитие на страната ни. България е най-бедната държава в Европейския съюз. Това е неоспорим факт, независим от декларираните успехи на управляващото мнозинство. Не съм запознат с програмите на другите партии, но след като се сформира следващото народно събрание, ще имаме достатъчно време да намерим общите си точки.“, добави заместник председателят на ДПС.
Мантрата, че никой не иска да управлява с ДПС, се повтаря откакто националистите са във властта. През последните 30-тина години, едва при това управление се чуват такива гласове.
Ние сме отговорна партия, която подкрепя политики в интерес на държавата. И ще продължим да бъдем такава., допълни Хасан Азис.

Арда нюз