Цветанов: Ще имаме един мандат в Кърджали и резултат – по-добър от този на ГЕРБ

Водещи, Избори 2021

Поставяме си за цел  да имаме поне един депутатски мандат в Кърджалийска област и смятам, че това е съвсем реално, защото ние имаме потенциала, обяви при откриването на офиса на „Републиканци за България“ в Кърджали лидерът на партията Цветан Цветанов. Той подчерта, че ще разчита на бивши членове на СДС, на ДПС и на ГЕРБ.
„Смятам, че с цялата тази палитра от хора, които са демократи по душа, можем да направим една консолидация, която може да ни изведе на водеща позиция и да бъдем втора политическа сила в областта“, каза още Цветан Цветанов. Според него Републиканци за България дават алтернатива. Цветанов посочи, че на среща в Кърджали преди два месеца е видял хора, които са били истинската енергия на ГЕРБ в началния етап.
„Но тези хора бяха разочаровани, предадени, а някои от тях казват, че са били дори продадени на интересите на други партии. Това, което направи ГЕРБ е да бъде в услуга на по-малкия политически субект – ДПС. Тук мога да кажа отговорно, че в момента гласувайки за ГЕРБ, ти не гласуваш за ГЕРБ, а получаваш Движението за права и свободи. Това трябва да бъде променено“, каза още Цветанов. Той допълни, че резултатът, който ще получи партията му на изборите, ще бъде по-добър от този на ГЕРБ.
Според Цветан Цветанов в Кърджалийска област ще има една много добра листа. В нея щели намерят място представители на многообразието от етноси, което има в района. Лидерът на „Републиканци за България“ заяви още, че в партията му не делят хората на етнос и религия.
Водач на листата на „Републиканци за България“ ще бъде Илия Илиев.
„Илия Илиев е един успял областен управител. Най-важното е, че той не делеше хората на наши и ваши, а работеше с всички във всяка една ситуация. Той беше достоен да изпълнява тази държавна служба. Също така  Илия Илиев не се промени, когато се издигаше в йерархията и остана същия. Не се промени и когато напускаше ГЕРБ, защото най-важното в политиката е да не те променят постовете, а да съхраниш тази човечност, която имаш“, заяви Цветан Цветанов.