ГЕРБ и СДС отиват на изборите в коалиция

Политика

Изненада в последния ден за подаване на документи в ЦИК за участие в изборите през април. ГЕРБ обявиха, че ще се явят на изборите в коалиция със СДС.

Подадохме днес документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори като коалиция ГЕРБ – СДС. Това обяви пред журналисти Цветомир Паунов, административен секретар на ПП ГЕРБ.

Паунов уточни, че в рамките на три дни са били събрани над 52 хиляди подписа, в ЦИК са били подадени 9999. Документите за регистрацията на коалицията бяха внесени от д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ, Цветомир Паунов – административен секретар на ПП ГЕРБ, Георг Георгиев, член на ПП ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов.

„Заедно с нашите партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея“, заяви Дариткова. Тя уточни, че основното предизвикателство за тези избори е провеждането им в епидемична обстановка. Дариткова коментира, че вече е готов медицинският протокол за изборите и въведените противоепидемични мерки ще гарантират здравната сигурност. „Нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият парламент“, каза тя.
Тя подчерта, че председателят на партията – премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа.

Лидерът на СДС Румен Христов бе категоричен, че целта на тези избори е да обедини десният вот. Христов и Паунов декларираха, че техен основен опонент пред коалицията е БСП.

Източник: БТА

Вашият коментар