Мустафа Карадайъ се очертава като водач на листата на ДПС в Кърджали

Политика

На този етап вече се очертава водач на листата на ДПС в 9МИР-Кърджали и това е председателят на партията Мустафа Карадайъ, заяви в ефира на Регионалната радиостанция на Българското национално радио областният лидер на Движението за права и свободи Ресми Мурад.

Сред номинираните са добре познатите имена на настоящите народни представители – Ерол Мехмед и Адлен Шефкед, а също на заместник-председателят на ДПС д-р инж. Хасан Азис, директорът  на НАП-Кърджали – Елван Гюркаш, Мукаддес Налбант. „Сред предложените имена е и моето име“, каза още Ресми Мурад.

По думите му листата ще бъде балансирана. В нея ще фигурират както опитни, така и млади кандидати, ще има присъствие на дами. „Хора, които са се доказали в своята област и са достатъчно познати на избирателите на ДПС.“, посочи областният лидер на Движението.

Той уточни, че номинациите за народни представители за листата на ДПС не са приключили. Тази седмица предстои да се проведат разширени заседания в последните три общини от областта – Ардино, Джебел и Кирково, които също ще издигнат своите кандидати.

Около 25 февруари вероятно ще е ясен окончателният вариант на листата, каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад.